jueves, 11 de junio de 2009

ARENYS DE MUNT "REFERENDUM" INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Dimecres, 10 de juny de 2009.

Els veïns d'Arenys de Munt (el Maresme) podran votar si estan d'acord en què el Principat de Catalunya sigui un estat independent. La consulta, que tindrà lloc el proper 13 de setembre, ha estat acceptada per tots els grups polítics, a excepció del PSC-PSOE , en l'últim Ple i donarà suport a la iniciativa popular per forçar el Parlament a fer un referèndum el 2010.

Segons va explicar el regidor de la CUP, Joan Manuel Giménez, es tracta de demanar l'opinió i de generar debat."Hi ha gent que vol que les coses es comencin a moure, i consultar el poble no fa mal a ningú", va explicar. En el ple es va generar una picabaralla entre la CUP i ERC d'Arenys de Munt pel fet que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, hagués afirmat que el govern espanyol no acceptaria ara mateix un referèndum. "Es diuen independentistes, però ja els està bé que aquest debat es faci d'aquí a mil anys", va afegir Giménez.

Des d'ERC, Joan Rabasseda, recordava que la llei permet preguntar sobre qualsevol assumpte d'interès per al ciutadà: "No hi ha cap tensió, el que passa és que nosaltres deixem la política nacional per a altres vies".

La pregunta que es farà als votants és si estan d'acord que Catalunya sigui un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea. Per fer aquesta consulta, però, els organitzadors no podran usar el cens electoral i tampoc podran fer servir els termes consulta popular ni referèndum per no incomplir la llei. L'opció escollida és prou específica i si més no aclaridora: consulta per copsar l'estat d'opinió de la població sobre l'autodeterminació

No hay comentarios:

Publicar un comentario